Facebook

Contact

Pentru nunti, botezuri si alte evenimente ma puteti contacta la : 

Tel. : 0723.698.349

Login Form

Bine ati venit pe pagina mea!!!

Cu tot respectul si cu toata dragostea pentru voi, MARELE PUBLIC!

OVIDIU HOMORDEAN

Contact: +407 23 698 349

E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

           M-am nascut la Orastie, Jud.Hunedoara, 25 august 1987, înconjurat de multa dragoste înca din prima zi de viata. 
         

           ”IUBESC MUZICA SI TRAIESC CÂNTÂND”, pot sa spun ca acest citat ma reprezinta în totalitate.

            As vrea sa încep sa va spun câteva lucruri despre mine, iar mai apoi voi lasa marii specialisti de folclor sa o faca.

            Provin dintr-o familie iubitoare de folclor, o familie în care doineste frumosul, unde muzica este pusa la locul ei de cinste.

            Am mostenit dragostea pentru folclor de la parintii mei, în special de la tatal meu, iar la vârsta de 16 ani mi-am facut curaj si am facut primii pasi în lumea folclorului autentic, sub îndrumarea regretatei Ileana Rus, iar mai apoi, Marianei Anghel si profesorului Gavril Prunoiu. Acest lucru mi-a permis sa realizez ca muzica populara este mai aproape de sufletul meu, desi în prezent la evenimente mai cânt si muzica usoara.

            Dupa participarea la Festivalul Mostenitorii în anul 2003, am început o colaborare frumoasa cu Televiziunea Nationala, în special cu  emisiunea Tezaur Folcloric, prezentata de regretata Marioara Murarescu, cea care mi-a calauzit pasii atât de frumos, cunoscând un progres remarcabil în cariera muzicala, iar pentru acest lucru îi voi fii recunoscator toata viata mea.

            Am încercat sa îmbin armonios viata profesionala cu cea de artist, tratând cu seriozitate fiecare aparitie a mea în fata Marelui Public.

STUDII

2008-2012

Licentiat in Drept

Universitatea de Vest "Vasile Goldis" din Arad, Facultatea de Stiinte Juridice

2009-2011 

Master in domeniul Stiinte Administrative, programul de studii: Administratie si Politici Publice in Uniunea Europeana

Universitatea din Bucuresti, Facultatea de Administratie si Afaceri

2006-2009

Licentiat in Stiinte Administrative, programul de studii: Administratie Publica

Universitatea din Bucuresti, Facultatea de Administratie si Afaceri

2002-2005 

Canto Muzica Populara

Scoala Populara de Arte din Deva, Jud.Hunedoara, Prof. Mariana Anghel

 

PREMII OBTINUTE (amintesc aici, cele mai importante premii obtinute)

2014 - Diploma de Onoare pentru promovarea si pastrarea folclorului autentic,Primaria Bran,Jud.Brasov

2012 - 2011 - Nominalizare: Artist Consacrat, Gala Muzicii Populare Romanesti, Editia a I-a si Editia a II-a

2006 - Diploma Meritul Cultural pentru intreaga activitate desfasurata in domeniul artei si culturii la nivelul Municipiului Orastie, Jud Hunedoara, pentru contributia adusa renumelui localitatii.

2005 - Premiul I, Sectiunea Interpretare Vocala, Festivalul National al Cantecului si Dansului Popular Romanesc, MAMAIA, Editia a V-a

2004 - Premiul I, Festivalul Strugurele de Aur, Jidvei, Jud.Alba

          Premiul I, Festivalul National de Muzica Populara ” Vara, vara, primavara”, SIBIU

          Premiul I, Festivalul Cultural Artistic ”Hategana”, Editia a V-a

2003 - Premiul I, Festivalul MOSTENITORII - TEZAUR FOLCLORIC

          Premiul I, Festivalul National ”Ion Cristoreanu”, Campia Turzii/Triteni, Jud. CLUJ

2002 - Premiul I, Festivalul ”Felician Farcasu”, Brad, Jud.HUNEDOARA

 

EMISIUNI TV:

TVR: Prezentator - Festivalul ”Cerbul de Aur”, 2008, TVR 1

        Prezentator - editiile speciale de Paste, Craciun ale emisiunii ”Din Arhiva TVR”, TVR3

        ”Tezaur Folcloric” - prezentata de regretata Marioara Murarescu

        ”O data-n viata”, ”O vedeta populara”, ”Cu drag..de Dragobete”- prezentate de Iuliana Tudor,realizator Elise Stan

         ”Surprize,Surprize” prezenata de Andreea Marin.

PRO TV International   

          ”De suflet”, ”Acasa la romani”, prezentate de Dana Rogoz, producator Andreea Caranda

ANTENA - ”Acces direct” prezentata de Simona Gherghe

ACASA TV (Povestiri adevarate), KANAL D, ETNO TV, FAVORIT TV, HORA TV, posturi locale de televiziune

PRESA: Numeroase aparitii in ziare de talie nationala

RADIO:  Radio Romania (Cluj, Timisoara, Craiova), Radio Antena Satelor, Radio Romania International, Radio Resita etc.

COLABORARI:

     Colaborari artistice cu cele mai mari ansambluri si orchestre de muzica din Romania si Republica Moldova, cum ar fi: Orchestra Nationala ”Lautarii din Chisinau” condusa de maestrul Nicolae Botgros, Orchestra Jidvei Romania, condusa de maestrul Stelian Stoica, Orchestra Radiodifuziunii Romane, condusa de maestrul Adrian Grigoras, Ansamblul Folcloric ”Doina Gorjului”, Ansamblul Folcloric ”Maria Tanase” si nu numai.

    De-a lungul timpului, am fost remarcat si apreciat de nume mari ale folclorului romanesc si de specialisti (Elise Stan, Marioara Murarescu, Eugenia Florea), al caror cuvant a influentat cariera mea artistica.

Prezentare Marioara Murarescu - Realizator de emisiuni la Televiziunea Romana

”Multe am mai vazut si multe am invatat in atatia ani de munca redactionala si mai ales in timpul concertelor si spectacolelor "Tezaur Folcloric".

Am urmarit atatea destine, atatia interpreti ... de la emotiile debutului si pana la acea siguranta pe care ti-o da succesul si dragostea publicului.

De fiecare data mi-am dat seama ca este foarte important darul acela de la Dumnezeu, darul cu care fiecare om vine pe lume, este important talentul dar mare importanta are si mediul in care un interpret creste, familia, scoala ... am vazut de atatea ori parintii insotindu-si copiii in concursuri si festivaluri folclorice am vazut dascali cu aleasa vocatie, am vazut zambetul si lacrima lor de bucurie.

Prea tanar pentru glasul plin, frumos timbrat, prea emotionat pentru a-si pune in valoare zambetul frumos. A evoluat frumos, a avut sansa de a se forma ca artist in acea lume speciala care exista dintotdeauna in zona Hunedoarei. Generatii de interpreti s-au format si se formeaza acolo firesc ... amintiti-va de inegalabilul Dragan Muntean.

In 2003 in concursul "Tezaur Folcloric - Mostenitorii", Ovidiu a obtinut ropote de aplauze si punctaj maxim nu doar pentru calitatile vocale, repertoriu si tinuta scenica, dar si pentru cunostintele teoretice expuse frumos si elegant, cu convingere si dragoste pentru meleagurile natale.

Iata ca pentru Ovidiu a trecut vremea concursurilor si avem deja certitudini.

O certitudine este si acest al doilea CD pe care acum il supune atentiei iubitorilor de folclor.

Un manunchi de melodii alese cu grija, purtand vorbe frumoase ... vorbele aduna in cantec multa iubire ... iubire pentru drumurile dese "Din Romos la Orastie", pentru sfaturile si stradaniile parintilor pentru comorile pastrate de bunici in lada de zestre. Cu zambetul lui luminos si plin de tinerete, cu glasul lui din ce in ce mai generos, Ovidiu are acum un loc aparte in concerte si spectacole.

Revin la gandurile de inceput: are talent Ovidiu, i-a dat Dumnezeu glas si e baiat frumos, dar important pentru drumul lui a fost si este felul in care s-a format ... grija si ocrotirea mamei al carei chip il mosteneste, exigenta tatalui, mare iubitor de cantec, artistii pe care i-a avut drept model, sfaturile unui dascal ca Gavril Prunoiu si nu in ultimul rand, faptul ca de mic a ajuns sa faca parte din familia Tezaurului Folcloric.

Cu mana pe inima pot sa spun ca e un copil bun Ovidiu al nostru ... un copil bun cu mult noroc.”

Acestea au fost cuvintele regretatei MARIOARA MURARESCU despre mine, le gasiti si pe cel mai recent album al meu ”Din Romos la Orastie”.

Îi voi fi toata viata mea recunoscator pentru ceea ce a facut pentru cariera mea artistica.

Prezentare ELISE STAN- Etnomuzicolog, realizator de emisiuni la Televiziunea Româna

”Chiar daca pleci departe de casa parinteasca, de locurile natale, sufletul ramane intr-un singur loc, acela in care esti tu insuti, al tau si al celor din care te tragi. Intre aceste doua meridiane se afla esenta divina picurata in unda de cant pe care i-a daruit-o Dumnezeu tanarului interpret de pe meleaguri hunedorene, Ovidiu Homorodean.

Din unghi sonor, epurat de vizual, se impune o evaluare mai profunda a interpretului de folclor.

Se poate intampla ca imaginea sa ne fure uneori si sunetul sa treaca in plan secund.

De aceea trebuie sa privim cu luare aminte, cu grija, pentru a nu se decalibra si a strica linia sonora, care, de multe ori, rezoneaza surd si opac, dar de cele mai multe ori straluceste.

In acest sens aparitia unui compact disc este varianta optima in care vocea interpretului este pusa in valoare, nu doar imaginea sa.

Ovidiu Homorodean, unul dintre cei mai valorosi interpreti de muzica populara din generatia lui, impresionand prin exceptionalul sau repertoriu si bogatia de culori a timbrului sau vocal si a frazarii muzicale.

O voce fara artificii care domina discursul muzical, iata care este cheia succesului acestui tanar.

Nu trebuie insa uitat niciun moment ca fundamentele lui vocale au pornit de la o baza solida, aceea a taranului roman, viguros si sensibil in acelasi timp.

Asa se explica faptul ca Ovidiu Homorodean este stapan pe orice poti cere de la o voce tipic taraneasca, in sensul bun al cuvantului: barbatie si noblete, putere si profunzime,caldura si stralucire, naturalete.

Casa de Discuri "Ijac Music Production" a realizat de-a lungul anilor multe albume cu tineri solisti de muzica populara. Si de aceasta data ne atrage atentia asupra unui interpret tanar aflat intr-o evolutie deosebita in plan artistic.

Glasul sau cald, flexibil, cu o frazare supla si o expresivitate aparte, aparitia sa eleganta si charismatica, miscarea scenica perfect adecvata momentului, paleta diversa si incarcatura emotionala a repertoriului sau, confera forta si relief cantecelor sale care capteaza permanent si reusesc sa focalizeze atentia in orice clipa. Pe CD-ul de fata sunt incluse 15 cantece de factura diferita. Printre ele se afla si un cantec din repertoriul regretatei interprete hunedorene, Ileana Rus, "Peste sat trece un nor", precum si binecunoscuta piesa "Lae Chioru" pe care Ovidiu o interpreteaza cu multa sensibilitate, dandu-i o culoare noua.

Eliberata de trucuri artificiale, contrafacute, stiinta frazarii lui Ovidiu Homorodean apare evidenta pe tot parcursul interpretarii.

Cu o voce placuta, neobosita si plina de nuantari dinamice, o voce tonica si proaspata care suna profund, amplu, fara impuritati, o voce de o rara bogatie timbrala si expresiva, cu o foarte buna proiectie a sunetului si cu o respiratie de exceptie, Ovidiu Homorodean priveste cu maxima seriozitate carierea sa artistica, fiind foarte receptiv la sfaturile care i se dau pe linie de profesie. ”

Multumesc doamnei Elise Stan, pentru ceea ce face pentru mine!

Prezentare Eugenia Florea-Etnomuzicolog

”Ovidiu Homorodean - un tanar a carui valoare ca interpret de cantec popular a devenit o certitudine. Care sunt calitatile ce-l sustin in plan artistic?

Un glas frumos timbrat, muzicalitate, sensibilitate, dar si o profunda seriozitate si preocupare in alcatuirea unui repertoriu autentic.

Desi tanar, Ovidiu Homorodean este deja o prezenta activa pe scene de concert din intreaga tara, in emisiuni de radio si televiziune asa incat pentru publicul meloman al genului a devenit un interpret cunoscut si apreciat iar aparitia noului sau CD va fi cu siguranta o bucurie de suflet.
Prin cantecele inregistrate Ovidiu invita ascultatorul in universul muzical al zonei natale - Orastie - Hunedoara - o zona recunoscuta prin unicitatea melosului, prin bogatia si diversitatea genurilor.

Valoarea CD-ului reiese tocmai din repertoriul ales, amprenta personalitatii artistice a interpretului facandu-se simtita in fiecare cantec dar si prin acompaniamentul traditional, specific zonal conferit de formatia instrumentala condusa de Ionel Coza.

Albumul este asadar o reusita pentru Ovidiu Homorodean, o implinire in cariera sa artistica iar pentru cei care indragesc si respecta traditiile de cantec popular o bucurie si o certitudine a continuitatii lor prin tanara generatie.
Este Ovidiu Homorodean un nume de viitor pentru cantecul romanesc! ”

Multumesc doamnei Eugenia Florea!